Reikės:
kiaulienos karbonado su kauliuku, kilogramo,
apelsino,
šviežiai maltų pipirų,
aliejaus kepti
Mėsą palaistome vieno apelsino sultimis ir paliekame pastovėti valandai-dviems. Po to mėsą nusausinsime, pabarstysime pipirais ir iškepame įkaitintame aliejuje. Paruošim padažą.
Reikės:
100 gramų rūkytų lašinukų su raumenuku,
geros saujos džiovintų slyvų,
saujelės razinų,
žiupsnelio šalavijų lapų (tiks ir džiovinti),
kadagio uogų,
cinamono,
ryžių acto poros šaukštų,
druskos pagal skonį ir
100 gramų kartaus 85 procentų šokolado.
Keptą mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą. Nuplauname ir nuvarviname razinas ir slyvas. Lašinukus supjaustome plonomis juostelėmis ir paspirginame. Ten pat sudedame slyvas, razinas, smulkintą lauro lapą, cinamoną, actą, druskos pagal skonį ir viską pakaitiname maišydami ir sudedame ant mėsos. Ant viršaus užbarstome tarkuotą šokoladą. Puodą uždengiame, pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kokias 5 minutes pakaitiname 180 laipsnių temperatūroje. Tik neperkaitinkite, kad šokoladas nesudegtų. Orkaitę išjunkite ir palaukite dar 10 minučių kad visi prieskoniai kaip reikiant įsigertų į mėsą. Prie kiaulienos karbonado, pagardinto šokolado padažu, tiks smulkūs makaronai ir marinuotas imbieras, grybukai ir marinuoti agurkėliai. Kiaulienos karbonadas su šokoladiniu padažu - tai patiekalas, kuriuo neabejotinai nustebinsite svečius.
Baltojo katino svetainė, 2008 m. sausio 15 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą