Tai nuostabus šventinis patiekalas, neabejotinai tinkantis ir išrankiausiems svečiams
Reikės:
1 kg kiaulienos mentės,
maltų pipirų - juodų,raudonų,
kadagių uogų,
šaukšto medaus,
šaukšto aliejaus,
poros šaukštų sūraus sojų padažo ir
200 gr neriebaus kumpio, pjaustyto siauromis juostelėmis
Garnyrui reikės:
dviejų stiklinių perlinių kruopų,
200 gr šaltai rūkyto kumpio,
svogūno galvos ir
200 gr pelėsinio sūrio.
Mėsą įpjauname piršto storumo riekelėmis, beveik iki apačios ir gerai įtriname prieskoniais. Į tarpus sukaišiojame kumpį - taip paruošta mėsa porą valandų tegu pastovi. Tada pridengsime folija ir kepsime orkaitėje. Mėsa keps pusantros ar dvi valandas.
Ruošiam garnyrą - perlines kruopas išverdame. Kad kruopos greičiau išvirtų, pamerkite jas iš vakaro. Paspirginame kumpį su smulkintais svogūnais, sumaišome su virtomis kruopomis. Į keramikinį indą suberiame kruopas, patupdome kepsnį ir apibarstome sutrupintu pelėsiniu sūriu. Pridengiame dangčiu ar folija ir pašauname į orkaitę dešimčiai minučių. Į stalą patieksime tame pačiame inde. Prie mėsos tinka marinuotos daržovės. Puikus, nesudėtingas ir tikrai šventinis kiaulienos mentės kepsnys su perlinėmis kruopomis, pagardintomis pelėsiniu sūriu.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. spalio 16 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą