kilogramo gabalais pjaustyto kiaulės kumpio (galite per naktį pamarinuoti su mėgiamais prieskoniais),
trijų galvų svogūnų,
trijų obuolių,
vienos morkos,
dviejų šimtų gramų permizano ar kokio kito kieto fermentinio sūrio ir
stiklinės kukurūzų kruopų (jas užmerkite iš vakaro ir vandenyje palaikykite per naktį)
Supjaustome griežinėliais svogūną, morką, nulupame ir riekelėmis supjaustome obuolį. Išklojame kepimo indo dugną, sudedame mėsos gabalėlius, ant viršaus supilame mirkytas kukurūzų kruopas su vandeniu, kuriame mirko, uždengiame ir pašauname į orkaitę gerai valandai. Vandens turi būti per pirštą. Jei indas nesandarus ir vanduo greitai išgaruoja – šliūkštelėkite dar, kol kruopos sušus ir bus minkštos. Baigiant marinuotai mėsai ir kruopoms troškintis nukeliame dangtį ir pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Dar kartą pašauname į orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Valgome su marinuotais agurkėliais ar kitokiomis marinuotomis daržovėmis.
Baltojo katino svetainė, 2007 m. spalio 28 d. eteris
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą