2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Žuvies ir vištienos faršo kukuliai

Reikės:

200 gr vištienos faršo,

200 gr mėgstamos žuvies filė,

kiaušinio,

džiovintos bandelės,

svogūno galvos,

50 gr sviesto,

prieskonių: baltųjų, raudonųjų, juodųjų šviežiai maltų pipirų, trintų muskatų riešutų ant šaukštelio galo, druskos pagal skonį, krapų,

aliejaus maltinukams kepti,

džiūvėsėlių maltinukams apvolioti.

Žuvies filė susmulkiname, bandelę pamerkiame šaltame vandenyje, o dar geriau piene, susmulkiname svogūną ir pakepiname su sviestu. Sudedame į vištienos faršą – kepintus svogūnus, smulkintą žuvies filė, nuspaustą mirkytą bandelę, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir druską, smulkintus krapus, gerai išminkome. Drėgnomis rankomis padarome nedidelius kukulius, juos apvoliojame džiūvėsiais ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Iš pradžių vieną pusę, paskui apverčiame kitą. Kai gražiai apskrus, sumažiname ugnį ir dar kepame iš abiejų pusių. Prie žuvies ir vištienos faršo kukulių labai tinka lietuviška mišrainė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą