2010 m. kovo 10 d., trečiadienis

Jautiena a la meksikietiškai

Reikės:
400-500 gr jautienos (arba faršo),
svogūno galvos,
konservuotų pupelių skardinės,
200 gr ryžių,
1 l pomidorų sulčių,
prieskonių po arbatini šaukštelį - raudonėlių, saldžiųjų pipirų,
jei mėgstat aštriai - aitresnių pipirų,
aliejaus kepti.

Mėsytę supjaustom gabalėliais, svogūną susmulkinam. Gilioje keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus ir pakepam svogūnus, kai jie suminkštėja - dedam mėsytę ir ją iš visų pusių apkepam. Supilam ryžius, du trečdalius pomidorų sulčių, prieskonius, viską uždengiam ir troškinam, kol mėsytė suminkštės. Jei naudojate mėsytę gabaliukais - apie valandą, jei faršą - trumpiau. Jei reikia, dapilam pomidorų sulčių. Galiausiai viską atidengiam, supilam pupeles ir patroškinam, kol sutirštės.
Valgyti labai skanu su patarkuotu sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą