2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

Vištiena vyšnių padaže

Reikės :

1kg vištos krūtinėlės

druskos

šviežiai maltų pipirų

gero šaukšto krakmolo

gabaliuko sviesto

2 stiklinių šaldytų vyšnių

1 stiklinės vyšnių sulčių

Krūtinėlę supjaustome išilgais, stambiais gabalais, padruskinam, papipirinam ir paliekam, kad pastovėtų. Galima ir per naktį. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame krūtinėles. Įkaitintoje orkaitėje kepame 30min.

Krakmolą ištirpiname vyšnių sultyse. Į puodą suberiame šaldytas vyšnias ant viršaus supilame ištirpintą krakmolą ir pakaitiname kol ištirps. Vyšnių masę supilame ant keptų krūtinėlių ir dar porai minučių pašauname į orkaitę.

Patiekalą pagardiname šviežiu rozmarinu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą