2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Margas keksas

Reikės:

5 kiaušinių,

250 g margarino ar sviesto,

200 g cukraus,

500 g miltų,

nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,

vanilinio cukraus,

tamsios kakavos,

kvapų (tarkuotos citrinos žievelės).

Iki vientisos, purios masės plaktuvu išsukti cukrų ar margariną, įmušant po vieną visus kiaušinius. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą padalinti į dvi dalis - į vieną dalį berti kakavą, o į kitą dalį sudėti likusius priedus ir išmaišyti. Į riebalais pateptą kepimo indą dalimis balta-ruda-balta supilti tešlą ir 30-40 min kepti orkaitėje 165-180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį keksą ištraukti iš orkaitės ir atvėsinti apie 10 min. Po to išversti iš puodo ir apibarstyti cukraus pudra arba aptepti baltu glajumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą