2010 m. kovo 9 d., antradienis

Vištiena obuolių pataluose

Reikės:

kilogramo vištienos,

penkių rūgštesnių obuolių,

dviejų svogūnų galvų,

raudonų, juodų, žalių, baltų pipirų,

šaukštelio cinamono,

tarkuoto muskato riešuto,

kelių trintų gvazdikėlių,

druskos pagal skonį,

šlakelio aliejaus vištienai kepti,

poros šaukštų majonezo,

trisdešimt gramų grietinėlės,

žalumynų – petražolių ar bazilikų.

Damos, jei vengiate kalorijų, vietoje majonezo ir grietinėlės troškinį pagardinkite neriebia grietine.

Vištieną supjaustome gabalais, apiberiame pipirais, cinamonu, trintais gvazdikėliais, tarkuotu muskato riešutu. Obuolius perpjauname pusiau ir išimame sėklytes. Svogūnus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir apskrudiname vištieną, gražiai iš visų pusių. Troškintuvo dugną išklojame obuoliais, svogūnais, sudedame vištieną, ant viršaus majonezą, maišytą su grietinėle, uždengiame ir troškiname orkaitėje apie keturiasdešimt-penkiasdešimt minučių. Troškinį papuošiame šviežiais krapais, petražolėmis ar šviežiais baziliko lapeliais. Švieži bazilikai ypač tinka prie šio patiekalo.

Taip troškintą vištieną valgome su biriai virtais ryžiais arba balta skrudinta duona.

Skanu... ir kaip paprasta paruošti. Troškinta vištiena minkštuose obuolių pataluose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą