2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Špinatų suktinukai su fermentiniu sūriu, pagardinti grybų padažu

Be reikalo nevalgote špinatų. Dar dešimtame amžiuje garsusis gydytojas Avicena ragindavo savo pacientus valgyti kuo daugiau špinatų. Juose gausu vitaminų, kurie, dėl unikalios šių daržovių sudėties virdami nesuyra. Špinatuose gausu geležies ir folio rūgšties. Na, žodžiu tai labai reikalinga ir naudinga daržovė.

Reikės:

500 gr špinatų,

4 kiaušinių,

200 gr fermentinio sūrio,

kelių česnako skiltelių,

svogūno galvos,

stiklinės džiūvėsių,

trintų muskato riešutų,

pipirų mišinio,

druskos pagal skonį,

aliejaus kepti.

Padažui - saujos pievagrybių,

penkiasdešimt gramų sviesto,

svogūno galvos,

šaukšto miltų,

druskos, pipirų pagal skonį,

šimto gramų grietinėlės,

krapų.

Špinatų lapus nuplauname ir panardiname į verdantį vandenį, po kelių minučių išverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname ir susmulkiname. Aliejuje pakepiname smulkintą svogūną ir smulkintą česnakėlį, sukrečiame ant špinatų, Įmušame du kiaušinius, suberiame druską, pipirus, muskato riešutus, išmaišome. Sūrį supjaustome juostelėmis. Padarome iš špinatų masės paplotėlį įdedame sūrio juostelę ir suvyniojame. Špinatų cepelinas su sūrio įdaru - panašu pagal formą. Pavoliojame likusių kiaušinių plakinyje, gausiai apvoliojame džiūvėsiais ir kepame su gerai įkaitintu aliejumi.

Padažas. Su sviestu pakepiname smulkintą svogūną – suberiam prieskonius, druską, sudedame stambiai pjaustytus grybus, suberiame miltus. Trumpai pakepam. Ir atsargiai maišydami pilame grietinėlę. Maišome iki vientisos masės, pagardiname smulkintais krapais.

Špinatų suktinukai su sūrio įdaru, pagardinti švelniu pievagrybių padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą