2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Greitai ir nesunkiai paruošiamas tortas

Reikės:
pirkto biskvito (geriau šokoladinio),
stiklinės džiovintų vaisių – ananasų, papajų, greipfrutų, kriaušių, vyšnių,
vienos stiklinės riešutų - graikinių, lazdynų, anakardžių,
plytelės juodojo šokolado,
trisdešimt gramų pieno,
pusės stiklinės šaldytų vyšnių,
šešių šimtų gramų trisdešimties procentų riebumo grietinės,
stiklinės cukraus,
penkiasdešimt gramų želatinos,
nedidelio pakelio vanilinio cukraus,
dar reikės trisdešimt miligramų konjako, romo arba likerio (jei tortą valgysite su vaikais, užplikykite labai stiprios arbatos, ją pasaldinkite cukrumi ir įlašinkite kelis lašus romo esencijos – tokio mišinio taip pat reikės trisdešimt miligramų)

Biskvitą padaliname į tris lakštus. Į tortui skirtą formą įdedame pirmą biskvito lakštą, apšlakstome konjaku, likeriu, romu ar arbata. Nedideliame vandens kiekyje ištirpiname želatiną. Du šimtus gramų grietinės ir pusę stiklinės cukraus maišydami užverdame. Virkite kol cukrus pradės ruduoti. Vaisius susmulkiname, riešutus sukapojame. Dalį sveikų graikinių riešutų pasilikime papuošti. Dabar smulkintus vaisius ir kapotus riešutus suberiame į verdančią masę, gerai išmaišome. Ataušinta mase pertepame biskvitą. Paruošime kremą. Likusią grietinę išplakame su cukrumi, suberiame vanilinį cukrų ir ataušusią tirpintą želatiną, gerai išplakame. Dalį supilame. Užvožiame dar vieną biskvito lapą ir viską pakartojame. Pašlakstome konjaku, romu, likeriu ar arbata, pertepame vaisių ir riešutų sluoksniu, užpilame greitinės kremo ir užvožiame paskutinį biskvito lapą. Ir vėl laistome konjaku, likeriu ar arbata, tepame riešutų ir vaisių kremu, pilame grietinės kremo. Dabar dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Ištirpinsime šokoladą. Į nedidelį puodą supilame pieną, sudedame smulkintą šokoladą ir maišydami ištirpiname. Maišome kol šokoladas išsilydys ir pasidarys vientisa masė. Praaušusia šokolado mase apšlakstome tortą ir puošiame šaldytomis vyšniomis ir graikiniais riešutais. Vėl tortą padėsime į šaldytuvą. Pasakiškai skanus tortas su džiovintais vaisiais ir riešutais, pagardintas šokoladu ir vyšniomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą