2011 m. balandžio 29 d., penktadienis

Netikėto skonio datulių pyragas

Reikės:
200 gramų džiovintų datulių,
dviejų stiklinių vandens,
šaukštelio geriamosios sodos,
60 gramų minkšto sviesto,
nepilnos stiklinės medaus,
dviejų kiaušinių,
stiklinės miltų,
apie trisdešimt gramų kepamųjų miltelių.
Užpilui: pusės stiklinės medaus,
kelių šaukštų citrinų sulčių,
tarkuotų vieno apelsino žievelių.

Iš datulių išimame kauliukus, jas supjaustome ir sudedame į verdantį vandenį. Nukeliame, suberiame sodą ir pastatome atokiau. Sviestą išsukame su medumi iki purios masės. Išplakame kiaušinius ir atsargiai maišydami pilame į medaus bei sviesto masę. Į miltus suberiame kepimo miltelius, išmaišome ir sijodami pilame į sviesto, medaus ir kiaušinių masę. Suberiame nuvarvintas datules. Vėl atsargiai sumaišome. Skardą gerai, negailėdami ištepame sviestu ir sukrečiame paruoštą masę. Pašauname į orkaitę, ji turi būti įkaitinta iki šimto aštuoniasdešimt laipsnių temperatūros, ir kepame apie pusvalandį.
Medų supilame į nedidelį puoduką, įpilame citrinų sulčių, sudedame tarkuotas apelsino žieveles ir verdame ant silpnos ugnies apie penkias minutes. Dar karštą pyragą apipilame paruoštu užpilu, papuošiame citrinos ar apelsino griežinėliu ir skanaujame. Originalaus skonio datulių pyragas, išsikepkite ir skanaukite.

Baltojo katino svetainė, 2007 m. lapkričio 11 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą