2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Kiaulienos troškinys su obuoliais ir kondensuotu pienu

Reikės:
1 kilogramo kiaulienos filė,
4 šaukštai aliejaus,
5-6 svogūnai,
pora šaukštų miltų,
dėžutė kondensuoto pieno be cukraus,
6 obuoliai,
apie porą šimtų gramų virtų grybų,
petražolių,
poro,
vienos morkytės,
aliejaus kepti,
druskos, pipirų pagal skonį.

Mėsytę supjaustome plonais grežinėliais, pavoliojame miltuose ir apkepiname gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Morką, svogūnus susmulkiname ir apkepiname tame pačiame aliejuje, kuriame kepėme mėsą. Suberiame grybus ir dar pakepiname. Į karščiui atsparų indą sudedame kepintus svogūnus su morkom ir grybais, kepintą mėsą, nuluptus ir riekelėmis pjaustytus obuolius, užpilame kondensuotu be cukraus pienu, pagardiname pagal skonį druska ir pipiriukais. Pašauname į orkaitę ir dar troškiname apie pusvalanduką. Į stalą paduosime pagardinę smulkintomis petražolėmis ir porais. Prie kiaulienos troškinio tiks ryžių košė, virta piene, pagardinta cinamonu.

Baltojo katino svetainė, 2006 m. rugsėjo 10 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą