2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Cezario salotos

Kartokų salotų lapų (iceberg ar kitokių, tiks ir įprasti salotų lapai),
kieto fermentinio sūrio ~ 50 gr,
poros riekių baltos duonos,
poros šaukštų aliejaus,
skiltelės česnako.

Padažui reikės:
poros šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto citrinų sulčių,
pusės šaukšto Vorčesterio padažo.

Pagal kai kuriuos receptus į šių salotų padažą dedamas kiaušinio trynys. Mes jo nenaudojam.

Salotų lapus nuplauname, suplėšome kąsnio dydžio gabaliukais. Sūrį sudrožiame plonomis drožlėmis arba smulkiai sutarkuojame. Duoną supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir jame trumpai pakepame susmulkintą česnako skiltelę. Tik nesudeginkite! Česnaką išgrėbiame ir tame pačiame aliejuje vartydami pakepame duonos kubelius. Visas padažo dalis sumaišome ir gerai išplakame šakute. Ant salotų supilame padažą, suberiame pakepintus duonos skrebučius ir suberiame plonai supjaustytą sūrį. Valgome iš karto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą