2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Svogūnų ir bulvių apkepas

Reikės:
Lygiomis dalimis bulvių - 0,5 kg ir svogūnų 0,5 kg,
1 stiklinės sultinio,
0,5 stiklinės grietinėlės,
apie 150 g fermentinio sūrio,
1 šaukštelis sviestuko,
petražolių, krapų,
druskytės, pipiriukų


Padažiukui reikės:
2 galvų didelių svogūnų,
šaukštelio garstyčių,
šaukštelio medaus,
vienos skiltelės česnako,
aliejaus kepti,
pomidorų padažo

Nuskuskite bulves, nulupkite svogūnus. Bulves ir svogūnus supjaustykite griežinėliais. Tada įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Formą apšlakstykite aliejumi ir dėkite eilėmis - bulves, svogūnus, bulves, svogūnus. Sultinį pasūdykite, įberkite pipirų. Supilkite ant bulvių. Kepkite 40 min.
Grietinėlę išmaišykite su sūriu ir supilkite ant daržovių. Uždėkite gabalėlį sviesto ir skrudinkite maždaug 15 min. Pabarstykite smulkintais krapais, petražolėmis. Ir valgykite su padažiuku.

Paruoškite padažą - svogūnus supjaustykite, pakepinkite, įdėkite šaukštą aliejaus ir šaukštą garstyčių, išmaišykite. Išspauskite česnaką ir visa tai pagardinkite svarbiausiu komponentu, svarbiausia puošmena – pomidorų padažu. Sumaišykite, pašildykite, bet užvirinti nereikia, kad lengvai judėtų.

Toks padažas labai skanus ir šaltas, ir prie mėsos, ir prie žuvies.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą