2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Džiukės vyniotinis

Reikės:
3 kiaušinių,
1 nubraukto šaukštelio druskos,
50 gr miltų,
prieskonių – pipirų ir kitokių, gal muskato ar kmynų, maltos paprikos, džiovintų krapų – kokius mėgstate,
pertepimui galite naudoti paštetą, varškę, lydytą skystą sūrį, galite pridėti visokių priedų – saldžiųjų pipirų gabalėlių, kaparių ar kumpio

Baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Tada atsargiai suberkite 50 gr miltų, prieskonius, trynius ir viską išplakite. Prieskoniai dedami pagal skonį. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje apie 6 min. Tada lakštą truputį atvėsinkite. Pertepkite, įdėkite priedų, jei norite. Tada viską susukite ir lengvai prislėkite. Po kelių valandų pjaustykite ir skanaukite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą