2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Kalakutienos ir džiovintų vaisių troškinys

Reikės:
kalakutienos be kaulų 1 kilogramo - tiks bet kuri dalis, kurią mėgstate, nusipirkit kalakutą ar jo dalį, nuimkite nuo kaulų mėsą ir smulkiai supjaustykite. Iš kaulų išvirsite puikaus sultinuko,
geros saujos džiovintų obuolių,
geros saujos džiovintų slyvų,
poros skiltelių česnako,
imbiero šaknies,
cinamono,
aštraus žalio pipiro,
juodųjų pipirų,
kario,
stiklinės sauso raudono stalo vyno,
0,5 stiklinės sojos padažo,
aliejaus kepti,
apie 30 gramų krakmolo.

Dalį vyno palikime krakmolui ištirpinti. Česnaką, imbierą, pipirą susmulkiname. Mėsą pabarstome visais prieskoniais ir pamarinuojame porą valandų. Gerai įkaitiname aliejų ir gražiai apkepame mėsytę. Užpilame vynu, soja ir troškiname apie valandą. Tada sudedame gerai nuplautus obuolius ir slyvas, dar patroškiname 10 minučių. Dabar supilame tirpintą vyne krakmolą ir pakaitiname kol sutirštės. Valgome su virtais ryžiais. Skanu, oi kaip čia skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą