2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Inkstai su marinuotais imbierais

Reikės:
0,5 kg inkstų (geriau tiktų kiaulienos, bet kokius gausite - tokie bus gerai),
svogūno galvos,
morkos,
saliero,
saujos slyvų,
100 gramų sviesto,
aliejaus kepti,
šaukšto miltų,
30 gramų grietinėlės,
šviežiai maltų pipirų,
druskytės,
gero šaukšto marinuoto imbiero.

Inkstus pamerkite į šaltą sūdytą rūgštintą vandenį bent jau valandai. Tada nusausinkite, kiek įmanoma išpjaukite inkstų vidurį - tą baltą taukų ir gyslų rezginį. Supjaustykite inkstus kiek galima plonesniais griežinėliais. Morkas, svogūnus ir salierą - šiaudeliais. Gerai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite inkstus, įdėkite sviestą, miltų šaukštą, suberkite
daržoves, maišydami supilkite grietinėlę. Ir šiek tiek patroškinkite. Į pašildytą indą sudėkite inkstų troškinį, paskaninkite marinuotu imbieru, papuoškite žaliomis daržovėmis ir kvieskite visus prie stalo.
Inkstų troškinys, pagardintas marinuotu imbieru, valgomas su balta skrudinta duona. Gardus ir netikėtas patiekalas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą