2010 m. balandžio 10 d., šeštadienis

Maltos mėsos kepsneliai

Reikės:
1 kilogramo kiaulienos ir jautienos faršo,
gabalėlio imbiero šaknies,
pipirų - juodų, raudonų,
kalendros,
poros skiltelių česnako,
svogūno galvos,
poros kiaušinių,
geros saujos anakardžių riešutų,
saldžiųjų pipirų - raudono, geltono ir žalio,
aliejaus kepti,

medinių nedidelių iešmelių kepti.

Susmulkiname svogūnus, česnakus, riešutus, imbierą, išplakame kiaušinius. Viską suberiame į mėsą, pagardiname pipirais, smulkinta kalendra, smulkiai pjaustytais pipirais, druska ir gerai išmaišome. Labai gerai, jei turite kantrybės, ir taip paruoštą mėsą paliksite pastovėti keliom valandom - taip geriau įsigeria prieskoniai ir mėsytė tampa ypač skani... Šlapiomis rankomis aplink iešmą suformuojame kepsnelius, patepame aliejumi ir kepam ant žarijų arba orkaitėje. Valgome su ryžiais ir, žinoma, čia labai tiks daug šviežių ar marinuotų daržovių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą