2010 m. balandžio 19 d., pirmadienis

Dzūkiška grikinė boba

Reikės:
125 gr. grikių miltų,
4O gr. paprastų miltų,
125 gr. sviesto,
3 kiaušinių,
125 gr cukraus,
pakelio vanilinio cukraus,
6O gr. lazdyno riešutų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
baltojo šokolado, juodojo šokolado - po pusę plytelės,
spalvingų pabarstų pyragui puošti.

Kiaušinio trynius išsukame iki baltumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sviestu. Šiek tiek sviesto palikite formai patepti. Tada suberkite susmulkintus ir sausoje keptuvėje paskrudintus riešutus. Dalį sveikų riešutų palikite puošimui. Į tešlą dar beriame miltus ir kepimo miltelius, viską atsargiai ir rūpestingai išmaišome. Kepimo skardą gerai ištriname sviestu, ir dar pabarstome miltais, na, kad pyragas lengviau atšoktų nuo skardos sienelių. Sukrečiame paruoštą tešlą ir kepame orkaitėje apie valandą.
Pyragą atvėsiname formoje. Kol vėsta pyragas, ištirpiname šokoladą. Kiekvieną atskirai. Atvėsusį pyragą gausiai aplaistome tirpintu šokoladu, papuošiame sveikais skrudintais lazdyno riešutais ir spalvingais pabarstais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą