2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Tinklaraštininkų tylos diena



Aukas nukentėjusiems galima pervesti į specialiąsias Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitas (jas taip pat galima rasti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos internetiniame puslapyje www.redcross.lt):

AB SEB bankas Nr. LT27 7044 0600 0090 8211
AB Swedbank bankas Nr. LT72 7300 0100 0244 8010
AB DnB NORD bankas Nr. LT43 4010 0424 0057 6560
Mokėjimo paskirtis – nukentėjusiems Japonijoje.

Taip pat aukoti galite trumpaisiais numeriais:

1891- 5Lt
1892- 10Lt

For Japan With Love
Nusirašiau nuo pseudografo, kuris nusirašė nuo „Savaitgalio rendez-vous“

2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Blynai su sūriu

Reikės:
4-5 kiaušinių,
dviejų stiklinių pieno,
dviejų stiklinių miltų,
stiklinės tarkuoto geltono sūrio,
aliejaus kepti.

Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Trynius išplakam, tada supilam pieną, suberiam miltus ir gerai išmaišome. Baltymus išplakam iki standžių putų. Tada labai atsargiai, kad baltymai nesubliūkštų, išmaišome baltymus, trynius su miltais bei pienu ir sūrį. Tik neplakite! Kepame su aliejumi nedidelius blynukus iš abiejų pusių.

2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Kiaulienos filė ir baklažanų troškinukas

Reikės:
kiaulienos filė - vieno kilogramo,
poros baklažanų,
saldžių pipirų,
svogūno galvos,
400 gramų tarkuoto kieto fermentinio sūrio,
100 gramų rūkytos šoninės,
kalendros grūdelių, petražolių, krapų, druskos, juodų pipiriukų pagal skonį,
aliejaus kepti,
stiklinė vištienos, daržovių ar grybų sultinio.

Mėsą supjaustom plonais gabalėliais, baklažaną - juostelėmis, susmulkinam svogūną, pipirus, petražoles, krapus, smulkiai supjaustome šoninę. Svogūną, pipiriuką, prieskonines žoles ir šoninę pakepinam. Į formą dedam kepintus prieskonius su šonine, baklažaną, mėsą, pabarstome tarkuotu sūriu ir taip sluoksniuojame kol visus turimus produktus sudėsime į troškinimo indą. Paskutinis sluoksnis turi būti sūris. Pridengiame folija ir troškiname orkaitėje gerą pusvalandį.

Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 4 d. eteris

Kiaulienos troškinys su obuoliais ir kondensuotu pienu

Reikės:
1 kilogramo kiaulienos filė,
4 šaukštai aliejaus,
5-6 svogūnai,
pora šaukštų miltų,
dėžutė kondensuoto pieno be cukraus,
6 obuoliai,
apie porą šimtų gramų virtų grybų,
petražolių,
poro,
vienos morkytės,
aliejaus kepti,
druskos, pipirų pagal skonį.

Mėsytę supjaustome plonais grežinėliais, pavoliojame miltuose ir apkepiname gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Morką, svogūnus susmulkiname ir apkepiname tame pačiame aliejuje, kuriame kepėme mėsą. Suberiame grybus ir dar pakepiname. Į karščiui atsparų indą sudedame kepintus svogūnus su morkom ir grybais, kepintą mėsą, nuluptus ir riekelėmis pjaustytus obuolius, užpilame kondensuotu be cukraus pienu, pagardiname pagal skonį druska ir pipiriukais. Pašauname į orkaitę ir dar troškiname apie pusvalanduką. Į stalą paduosime pagardinę smulkintomis petražolėmis ir porais. Prie kiaulienos troškinio tiks ryžių košė, virta piene, pagardinta cinamonu.

Baltojo katino svetainė, 2006 m. rugsėjo 10 d. eteris

Obuolių pyragas su graikiškais riešutais ir imbieru

Reikės:
4 kiaušinių,
vienos nepilnos stiklinės cukraus,
vienos stiklinės aukščiausios rūšies miltų,
dviejų šaukštelių vanilinio cukraus,
5-6 rūgštesnių obuolių,
geros saujos graikiškų riešutų ir
nedidelio gabalėlio imbiero šaknies.

Paruošime tešlą. Kiaušinių baltymus atskiriame ir gerai išplakame iki standžių putų. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Į trynius suberiame miltus, vanilinį cukrų, nuluptą ir smulkiai pjaustytą imbierą ir tada viską atsargiai išmaišome kartu su baltymais. Kepimui skirtą formą patepame sviestu, suberiame smulkintus riešutus, nuluptus ir skiltelėmis pjaustytus obuolius, ant jų pilame paruoštą tešlą ir kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie trisdešimt minučių.
Prie pyrago galite pasiūlyti ledų. Jis skanus ir karštas, ir šaltas. Kvepia nenusakomai skaniai.

Baltojo katino svetainė, 2006 m. rugsėjo 10 d. eteris

Žuvies kukuliukai drebučiuose

Reikės:
1 kg žuvies filė (jūros lydekos ar kitos),
5-6 šaldytų lašišos papilvių,
žuvies prieskonių,
pusės stiklinės manų kruopų,
vieno kiaušinio,
žalatinos, geriausia nusipirkite jau paruoštus sausus drebučius žuviai užpilti,
šaldytų morkų, žirnelių,
krapų, petražolių papuošti.

Žuvį susmulkiname šakute, nuo lašišos papilvių nuimam žuvies mėsą ir smulkiai supjaustome, įmušam kiaušinį, suberiame prieskonius, kiaušinį, išmaišome ir išverdame daržovių sultinyje. Į formą pilame šiek tiek pagal instrukciją paruoštų drebučių, dedame į šaldytuvą kad sustingtų. Kai sustingsta, beriame daržovių sluoksnį, sudedame virtus žuvies kukulius ir viską užliejame drebučiais. Dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Valgome su krienais - labai gaivu ir skanu.

Baltojo katino svetainė, 2006 m. grodžio 24 d. eteris

Kalakutas, kimštas kiaulienos ir džiovintų vaisių įdaru

Geriausia ruošti iš vakaro

Reikės:
Kalakuto,
mėgiamų prieskonių,
šaukšto aštrių garstyčių,
šaukšto medaus,
50 gr sviesto ar riebios grietinės
Įdarui reikės: apie 500 gramų maltos kiaulienos,
prieskonių – muskato, gvazdikėlių, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų,
200 gr džiovintų slyvų,
200 gr džiovintų kriaušių,
juodos arbatos, romos esencijos (arba romo),
pusės stiklinės juodos duonos džiūvėsių,
100 gr rūkytų lašinukų.

Kalakutą, ypač jo vidų, įtriname geru šaukštu vištienai skirtų prieskonių, kuriuos sumaišome su šaukštu aštrių garstyčių, šaukštu medaus ir 50 gramų sviesto arba riebios grietinės.
Į kiaulienos faršą įmaišome šaukštelį šviežiai malto muskato, gvazdikėlių, kvepenčių ir paprastų pipirų. 200 gramų džiovintų slyvų ir tiek pat džiovintų kriaušių nuplauname ir užpilame šalta stipria juodąja arbata, pagardinta romo esencija, paliekame per naktį.
Ryte džiovintus vaisius sumaišome su mėsa, įberiame apie pusę stiklinės kepintos duonos džiūvėsėlių ir tokiu įdaru prikimšime kalakuto pilvelį. Užsiūname, ant viršaus apdėliojame rūkytais lašinukais, pridengiame folija ir kepame ne mažiau kaip 3-4 valandas, vis palaistydami susidariusiomis sultimis arba vandeniu.
Prie tokio kalakuto labai tinka bruknių uogienė su kriaušėmis... oi, kaip skanu.

Baltojo katino svetainė, 2006 m. gruodžio 24 d. eteris