2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Greitai paruošiamas obuolių pyragas su graikiškais riešutais

Reikės:
beveik stiklinės graikiškų riešutų,
0,5 kg trapios šaldytos tešlos,
1 kilogramo obuolių,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 citrinos sulčių,
cinamono ir geros nuotaikos.

Formą išklojame sviestiniu popieriumi, kad kepinys neprisviltų. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis, apšlakstome 0,5 citrinos sultimis, pabarstome dar cukraus porą šaukštų ir dar pagardiname cinamonu. Graikiškus riešutus suberiame ant formoje įtiesto sviestinio popieriaus, pabarstome cukrumi ir pašauname į gerai įkaitintą orkaitę. Kepame kol cukrus išsilydis. Dabar  sutarkuojame burokine trintuve didžiąją dalį tešlos, kumščio didumo gabalėlį pasilikime. Suberiame ant kepintų su cukrumi graikiškų riešutų, truputi suspaudžiame, ant viršaus gražiai sudėliojame obuolius, o ant viršaus suberiame likusią tarkuotą trapią tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Pyragas skanus tiek šaltas, tiek karštas, dar galite paskaninti rūgščia uogiene ar vaniliniu padažu, bet labai skanus ir vienas.

Baltojo katino svetainė, 2008 m. sausio 15 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą