2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Švabiški virtiniai

Tešlai reikės:
400 gr miltų,
pusės stiklinės šilto vandens,
1,5 šaukštelio vyno acto,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio druskos.

Iš miltų, aliejaus, acto, vandens ir druskos užminkome blizgią tamprią tešlą. Užvožiame pašildytu dubeniu ir paliekame dvidešimčiai minučių subrinkti.

Įdarui reikės:
500 gr špinatų,
svogūno galvos,
0,5 stiklinės džiūvėsėlių ir
dar 0,5 - virtiniams apvolioti,
100 gr rūkytų lašinukų su raumenuku,
2 kiaušinių įdarui,
dar 2-3 kiaušinių virtiniams pakepinti,
druskos, pipirų pagal skonį, šakelės rozmarinų, negausit šviežių, tiks ir džiovintų,
aliejaus kepti,
ir svarbiausias produktas – mėsa, reikės 200 gr geros, kvapnios, šviežiai maltos kiaulienos, perpus maišytos su jautiena arba aviena.

Paruošime įdarą. Špinatus nuplaunam ir kelioms minutėms pamerkiam į verdantį sūdytą vandenį, gerai nuvarvinam ir smulkiai supjaustom. Svogūną nulupam, susmulkinam, smulkiai supjaustom lašinukus. Juos paspirginam, sudedam svogūnus, suberiam džiūvėsius, pakepinam ir viską sukrečiam į faršą. Suberiam smulkintus rozmarinus, druską, pipirus, įmušam kiaušinius ir viską gerai išminkom. Tešlą plonai iškočiojam ir supjaustom kvadratėliais. Ant tešlos dedam po šaukštą įdaro, perlenkiam, padarom trikampį, šonus gerai užspaudžiam šakute. Užverdam vandenį, įberiam žiupsnelį druskos ir sudedam virtinius. Verdam apie dešimt minučių. Išgriebiam ir gerai nuvarvinam. Kiaušinius išplakam. Dar karštus virtinius apvoliojam džiūvėsėliais, kiaušinio plakiniu ir apkepam gerai įkaitintame aliejuje.

Oi, kokie skanūs virtiniai, pasiterlioti, žinoma, šiek tiek reikia, bet patikėkit - jie to verti. Švabiškus virtinius valgom su grietine, gausiai apibarstytus smulkintais svogūnų laiškais. Prie jų labai tinka ir šviežiai raugti agurkėliai.

Baltojo katino svetainė, 2007 m. liepos 1 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą