2010 m. gruodžio 17 d., penktadienis

Graikinių riešutų pyragas

Kurį geriausia valgyti po savaitės

Reikės:
graikinių riešutų 300 gr
medaus 3 šaukštai
grietinėlės 100 ml
200 gr cukraus

tešlai:
350 gr miltų
1 kiaušinio
250 gr sviesto
žiupsnelio druskos
200 gr cukraus

Padarome sviestinę tešlą - į miltus beriame smulkiai supjaustytą sviestą ir jį sutriname. Beriame druską, cukrų ir kiaušinį, viską gerai išminkome ir dedame į šaldytuvą valandai ar ilgiau.
Per tą laiką, perrenkame riešutus, galima didesnius pasmulkinti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinam ir išlydom cukrų, beriam riešutus, paskrudinam. Pilam grietinėlę ir medų, viską išmaišom, užvirinam ir nukeliam nuo ugnies.
Po valandos iš šaldytuvo imam tešlą ir iš pusės tešlos iškočiojam pyrago pagrindą (jis turėtų būti kokių 3 mm storio). Pilam pravėsintą riešutų įdarą ir užklojam iškočiota kita tešlos puse. Jei lieka tešlos, galima iš jos išpjaustyti eglučių ir jomis papuošti pyragą. Kepame iš anksto iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą pyragą geriausia suvynioti į maistinę plėvlę ar foliją ir padėti saugioje vietoje savaitei. Per tą laiką, skoniai susimaišo, sušvelnėja ir pyragas pasidaro ypač skanus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą