Tai nuostabus šventinis patiekalas, neabejotinai tinkantis ir išrankiausiems svečiams
Reikės:
1 kg kiaulienos mentės,
maltų pipirų - juodų,raudonų,
kadagių uogų,
šaukšto medaus,
šaukšto aliejaus,
poros šaukštų sūraus sojų padažo ir
200 gr neriebaus kumpio, pjaustyto siauromis juostelėmis
Garnyrui reikės:
dviejų stiklinių perlinių kruopų,
200 gr šaltai rūkyto kumpio,
svogūno galvos ir
200 gr pelėsinio sūrio.
Mėsą įpjauname piršto storumo riekelėmis, beveik iki apačios ir gerai įtriname prieskoniais. Į tarpus sukaišiojame kumpį - taip paruošta mėsa porą valandų tegu pastovi. Tada pridengsime folija ir kepsime orkaitėje. Mėsa keps pusantros ar dvi valandas.
Ruošiam garnyrą - perlines kruopas išverdame. Kad kruopos greičiau išvirtų, pamerkite jas iš vakaro. Paspirginame kumpį su smulkintais svogūnais, sumaišome su virtomis kruopomis. Į keramikinį indą suberiame kruopas, patupdome kepsnį ir apibarstome sutrupintu pelėsiniu sūriu. Pridengiame dangčiu ar folija ir pašauname į orkaitę dešimčiai minučių. Į stalą patieksime tame pačiame inde. Prie mėsos tinka marinuotos daržovės. Puikus, nesudėtingas ir tikrai šventinis kiaulienos mentės kepsnys su perlinėmis kruopomis, pagardintomis pelėsiniu sūriu.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. spalio 16 d. eteris
2011 m. vasario 15 d., antradienis
Paprasčiausias tinginys
Reikės:
Paprastų sausainių – 2 pak.
50 g sviesto,
0,5 indelio saldinto sutirštinto pieno su kakava (arba pieno be kakavos, tada gaminant reikia idėti šaukštą kakavos),
paįvairinimui galima įdėti riešutukų, razinų ar kitų džiovintų rūgštesnių vaisių.
Sutrupinam porą pakelių paprastų forminių sausainių (kelis pasiliekam), susmulkinam riešutus, vaisius. Pakaitiname 50 gramų sviesto su 0,5 indelio sutirštinto saldinto pieno su kakava. Gerai viską sumaišome. Formą pabarstom trintais sausainiais, sukrečiame masę ir paslegiame. Įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą, ir viskas. Skanu, greita ir jokio vargo, net vaikai gali lengvai paruošti tokį skanėstą.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. spalio 2 d. eteris
Paprastų sausainių – 2 pak.
50 g sviesto,
0,5 indelio saldinto sutirštinto pieno su kakava (arba pieno be kakavos, tada gaminant reikia idėti šaukštą kakavos),
paįvairinimui galima įdėti riešutukų, razinų ar kitų džiovintų rūgštesnių vaisių.
Sutrupinam porą pakelių paprastų forminių sausainių (kelis pasiliekam), susmulkinam riešutus, vaisius. Pakaitiname 50 gramų sviesto su 0,5 indelio sutirštinto saldinto pieno su kakava. Gerai viską sumaišome. Formą pabarstom trintais sausainiais, sukrečiame masę ir paslegiame. Įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą, ir viskas. Skanu, greita ir jokio vargo, net vaikai gali lengvai paruošti tokį skanėstą.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. spalio 2 d. eteris
Vaflių užkandėlė
Reikės
apvalių vaflių,
saujos tarkuoto fermentinio sūrio,
šaukšto grietinės ar majonezo ir
vieno saldaus pipiro
Tešlai:
poros šaukštų miltų,
šaukšto vandens,
kiaušinio
Aliejaus kepti.
Paruošiam skystą tešlą – kiaušinis, vanduo, miltai ir suplakam. Sutarkuojam sūrį, smulkiai supjaustom pipirą ir sumaišom su majonezu. Paimam vaflį, tepam sūrio įdaru, vėl vaflį, vėl sūrį. Supjaustom vaflį į keturias dalis, pamirkom skystoje tešloje ir kepam dideliame kiekyje aliejaus. Viskas, skanaus!
Baltojo katino svetainė, 2005 m. spalio 23 d. eteris
apvalių vaflių,
saujos tarkuoto fermentinio sūrio,
šaukšto grietinės ar majonezo ir
vieno saldaus pipiro
Tešlai:
poros šaukštų miltų,
šaukšto vandens,
kiaušinio
Aliejaus kepti.
Paruošiam skystą tešlą – kiaušinis, vanduo, miltai ir suplakam. Sutarkuojam sūrį, smulkiai supjaustom pipirą ir sumaišom su majonezu. Paimam vaflį, tepam sūrio įdaru, vėl vaflį, vėl sūrį. Supjaustom vaflį į keturias dalis, pamirkom skystoje tešloje ir kepam dideliame kiekyje aliejaus. Viskas, skanaus!
Baltojo katino svetainė, 2005 m. spalio 23 d. eteris
2011 m. sausio 18 d., antradienis
Kiauliena a la kinietiškai
Rėikės:
vieno kilogramo kiaulienos karbonado be kaulų,
pusės stiklinės ryžių krakmolo,
vandens,
vieno kiaušinio,
gausiai aliejaus kepti
Padažui reikės:
gabalėlio imbiero šaknies,
poros skiltelių česnako,
aliejaus kepti,
5 šaukštų ryžių acto,
5 šaukštų ryžių krakmolo,
5 šaukštų sūraus sojos padažo,
šaukšto cukranendrių cukraus,
šaukšto sezamų aliejaus,
30 gramų apelsinų sulčių ir
poros šaukštų sezamo sėklų.
Mėsytę supjaustome plonais gabaliukais - kaip galima ploniau. Pamušam. Paruošiame tešlą. Pusę stiklinės ryžių krakmolo, vandenį ir kiaušinį gerai išplakame - paruošiame skystą tešlą. Gerai įkaitiname aliejų ir panardinę mėsos gabalėlį į tešlą ištraukiam, nuvarviname ir dedam į gerai įkaitintą aliejų. Kepame kol gražiai pagels. Iškepusią mėsą reikia nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio.
Paruošiam padažą. Jo negalima ruošti iš anksto. Jį paruošus, reikia tuoj pat valgyti. Imbiero šaknį susmulkinam kaip ir česnaką ir pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Sumaišom sultis, sezamo aliejų, actą, soją, cukrų ir krakmolą. Ir maišydami pilame į keptuvę, kaitiname kol sutirštės.
Valgome su biriais ryžiais, skanaus!
Baltojo katino svetainė, 2005 m. gruodžio 25 d. eteris
vieno kilogramo kiaulienos karbonado be kaulų,
pusės stiklinės ryžių krakmolo,
vandens,
vieno kiaušinio,
gausiai aliejaus kepti
Padažui reikės:
gabalėlio imbiero šaknies,
poros skiltelių česnako,
aliejaus kepti,
5 šaukštų ryžių acto,
5 šaukštų ryžių krakmolo,
5 šaukštų sūraus sojos padažo,
šaukšto cukranendrių cukraus,
šaukšto sezamų aliejaus,
30 gramų apelsinų sulčių ir
poros šaukštų sezamo sėklų.
Mėsytę supjaustome plonais gabaliukais - kaip galima ploniau. Pamušam. Paruošiame tešlą. Pusę stiklinės ryžių krakmolo, vandenį ir kiaušinį gerai išplakame - paruošiame skystą tešlą. Gerai įkaitiname aliejų ir panardinę mėsos gabalėlį į tešlą ištraukiam, nuvarviname ir dedam į gerai įkaitintą aliejų. Kepame kol gražiai pagels. Iškepusią mėsą reikia nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio.
Paruošiam padažą. Jo negalima ruošti iš anksto. Jį paruošus, reikia tuoj pat valgyti. Imbiero šaknį susmulkinam kaip ir česnaką ir pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Sumaišom sultis, sezamo aliejų, actą, soją, cukrų ir krakmolą. Ir maišydami pilame į keptuvę, kaitiname kol sutirštės.
Valgome su biriais ryžiais, skanaus!
Baltojo katino svetainė, 2005 m. gruodžio 25 d. eteris
Jūros gėrybių sriuba
Reikės:
1 kilogramo gerai prinokusių pomidorų (tiks ir ne visai sveiki, pajuodavę, tik rūpestingai juos išpjaustykite),
2 galvų svogūno,
lauro lapo, gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų,
petražolės šaknies,
morkos,
citrinos,
poros šaukštų pomidorų tyrės ir
lašišų rinkinio sriubai bei jūros gėrybių – kalmarų, aštuonkojų, midijų, krevečių – po gerą saują. Galite parduotuvėje nusipirkti jau paruoštą jūros gėrybių rinkinuką.
Dar reikės 50 gramų sviesto,
30 gramų grietinėlės,
krapų, petražolių,
šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį.
Supjaustome pomidorus, morkas, petražolės šaknį ir svogūnus, sumetam į verdantį vandenį, sudedam prieskonius - lauro lapą, pipirus, gvazdikus. Rūpestingai išpjaustome lašišų mėsytę iš galvos, uodegos. Mėsytę pasūdome ir pašlakstome citrinos sultimis - jos reikės vėliau. Jūrų gėrybes taip pat atidedame į šalį. Nepamirštame iš galvos išimti žiaunų, nes kitaip sriuba bus karti. Dabar viską, išskyrus lašišų mėsą ir jūrų gėrybes, sudedam į verdančią pomidorų ir svogūnų sriubą. Verdam apie valandą ant labai silpnos kaitros. Tada viską perkošime. Ir vėl pastatysime virti. Kai užvirs, sudedam lašišų mėsą, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 minučių. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepinam kol gražiai paruduos miltus, supilame grietinėlę išmaišome, užverdame ir viską supilame į sriubytę, paskaniname druska, šviežiai maltais pipirais ir smulkintais krapiukais bei petražolėm. Viskas. Jūros gėrybių sriuba - ji tokia švelni, kvapni ir tokia skani, kad ją valgo net vaikai.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 11 d. eteris
1 kilogramo gerai prinokusių pomidorų (tiks ir ne visai sveiki, pajuodavę, tik rūpestingai juos išpjaustykite),
2 galvų svogūno,
lauro lapo, gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų,
petražolės šaknies,
morkos,
citrinos,
poros šaukštų pomidorų tyrės ir
lašišų rinkinio sriubai bei jūros gėrybių – kalmarų, aštuonkojų, midijų, krevečių – po gerą saują. Galite parduotuvėje nusipirkti jau paruoštą jūros gėrybių rinkinuką.
Dar reikės 50 gramų sviesto,
30 gramų grietinėlės,
krapų, petražolių,
šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį.
Supjaustome pomidorus, morkas, petražolės šaknį ir svogūnus, sumetam į verdantį vandenį, sudedam prieskonius - lauro lapą, pipirus, gvazdikus. Rūpestingai išpjaustome lašišų mėsytę iš galvos, uodegos. Mėsytę pasūdome ir pašlakstome citrinos sultimis - jos reikės vėliau. Jūrų gėrybes taip pat atidedame į šalį. Nepamirštame iš galvos išimti žiaunų, nes kitaip sriuba bus karti. Dabar viską, išskyrus lašišų mėsą ir jūrų gėrybes, sudedam į verdančią pomidorų ir svogūnų sriubą. Verdam apie valandą ant labai silpnos kaitros. Tada viską perkošime. Ir vėl pastatysime virti. Kai užvirs, sudedam lašišų mėsą, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 minučių. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepinam kol gražiai paruduos miltus, supilame grietinėlę išmaišome, užverdame ir viską supilame į sriubytę, paskaniname druska, šviežiai maltais pipirais ir smulkintais krapiukais bei petražolėm. Viskas. Jūros gėrybių sriuba - ji tokia švelni, kvapni ir tokia skani, kad ją valgo net vaikai.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 11 d. eteris
Jautienos troškinys su krienų ir obuolių padažu
Reikės:
vieno kilogramo jautienos išpjovos,
aliejaus kepti,
prieskonių – juodųjų pipirų, raudonųjų pipirų, rozmarino.
Padažui reikės:
3-jų obuolių,
šaukštelio cinamono,
3-jų šaukštų tarkuotų krienų (tiks ir jau paruošti, parduotuvėje pirkti krienai),
šaukšto miltų,
30 gramų grietinėlės,
druskos ant šaukštelio galo,
tiek pat cukraus,
gabalėlio sviesto,
svogūno galvos.
Mėsą smulkiai supjaustome juostelėmis ir, pagardinę prieskoniais, gerai pakepinam su aliejumi. Sudedam į troškintuvą. Paruošim padažą.
Obuolius nulupame, išimam sėklas, supjaustome juostelėmis, sudedam ant mėsos ir pabarstome cinamonu. Svogūną supjaustome ir pakepiname svieste, suberiam miltus, druską, cukrų, maišydami supilame grietinėlę ir viską supilame ant paruoštos mėsos su obuoliais. Uždengiame troškintuvą dangčiu ar folija ir pašauname į orkaitę geram pusvalandžiui. Prie jautienos troškinio tinka ryžiai ir marinuotos daržovės ar vaisiai. Puikus jautienos išpjovos troškinys su krienų ir obuolių padažu.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. lapkričio 6 d. eteris
vieno kilogramo jautienos išpjovos,
aliejaus kepti,
prieskonių – juodųjų pipirų, raudonųjų pipirų, rozmarino.
Padažui reikės:
3-jų obuolių,
šaukštelio cinamono,
3-jų šaukštų tarkuotų krienų (tiks ir jau paruošti, parduotuvėje pirkti krienai),
šaukšto miltų,
30 gramų grietinėlės,
druskos ant šaukštelio galo,
tiek pat cukraus,
gabalėlio sviesto,
svogūno galvos.
Mėsą smulkiai supjaustome juostelėmis ir, pagardinę prieskoniais, gerai pakepinam su aliejumi. Sudedam į troškintuvą. Paruošim padažą.
Obuolius nulupame, išimam sėklas, supjaustome juostelėmis, sudedam ant mėsos ir pabarstome cinamonu. Svogūną supjaustome ir pakepiname svieste, suberiam miltus, druską, cukrų, maišydami supilame grietinėlę ir viską supilame ant paruoštos mėsos su obuoliais. Uždengiame troškintuvą dangčiu ar folija ir pašauname į orkaitę geram pusvalandžiui. Prie jautienos troškinio tinka ryžiai ir marinuotos daržovės ar vaisiai. Puikus jautienos išpjovos troškinys su krienų ir obuolių padažu.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. lapkričio 6 d. eteris
Cukinijų ir tunų apkepas
Reikės:
apie 200-300 gramų nedidelių cukinijų (jei netūrite mažų, tiks ir didelė, tik ją reikęs nulupti, išimti vidų su sėklomis ir supjaustyti kubeliais),
poros morkų,
svogūno galvos,
didelio saldaus pipiro,
gabalėlio imbiero šaknies,
bazilikų, krapų, petražolių,
raudonųjų pipiriukų, labai čia jie tiks,
juodųjų pipirų,
200-300 gramų tarkuoto fermentinio sūrio,
tuno, konservuoto aliejuje, taip pat 200-300 gramų,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.
Daržoves supjaustome, tuną sutriname šakute. Formą pabarstome džiūvėsiais. Ir sudedame sluoksniais - daržovės, tunas, sūris, daržovės, tunas, sūris. Nepamirškite ir pipiriukų pabarstyti. Formą pridengiame folija ir - į orkaitę. Vandens ar sultinio nereikia - susidarys iš daržovių. Troškiname apie keturiasdešimt minučių. Cukinijų ir tuno apkepas, labai skanus pagardintas grietine.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 25 d. eteris
apie 200-300 gramų nedidelių cukinijų (jei netūrite mažų, tiks ir didelė, tik ją reikęs nulupti, išimti vidų su sėklomis ir supjaustyti kubeliais),
poros morkų,
svogūno galvos,
didelio saldaus pipiro,
gabalėlio imbiero šaknies,
bazilikų, krapų, petražolių,
raudonųjų pipiriukų, labai čia jie tiks,
juodųjų pipirų,
200-300 gramų tarkuoto fermentinio sūrio,
tuno, konservuoto aliejuje, taip pat 200-300 gramų,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.
Daržoves supjaustome, tuną sutriname šakute. Formą pabarstome džiūvėsiais. Ir sudedame sluoksniais - daržovės, tunas, sūris, daržovės, tunas, sūris. Nepamirškite ir pipiriukų pabarstyti. Formą pridengiame folija ir - į orkaitę. Vandens ar sultinio nereikia - susidarys iš daržovių. Troškiname apie keturiasdešimt minučių. Cukinijų ir tuno apkepas, labai skanus pagardintas grietine.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 25 d. eteris
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)