2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Omletas, keptas cukinijoje

Reikės:
vienos didelės cukinijos,
saldaus pipiro,
lašinukų su raumenuku,
kiaušinių – kiekvienam valgytojui po du (pvz. 4 asmenims 8 kiaušiniai),
stiklinės miltų,
pusės stiklinės pienuko,
šimto gramų fermentinio kieto sūrio,
krapų patiekalui pagardinti.

Cukiniją perpjauname pusiau išilgai, išskaptuojame vidų. Lašinukus susmulkiname, pakepiname ir jais pabarstome cukinijos dugną. Susmulkiname krapus - suberiame. Kiaušinius, miltus, pieną išplakame, sūrį sutarkuojame. Viską sumaišome ir supilame į cukiniją. Pašauname į orkaitę ir kepame apie pusvalandį. Temperatūra turi būti šimtas aštuoniasdešimt ar šimtas devyniasdešimt laipsnių. Prie šio patiekalo puikiai tiks grietinė ir šviežiai raugti agurkėliai.

Baltojo katino svetainė, 2008 m. rugsėjo 2 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą